Szélvédő

Szélvédő csere

 

Szélvédő cserére van szüksége? Ránk számíthat!

Megsérült az autója? Ne okozzon ez nagyobb terhet Önnek, forduljon hozzánk bizalommal, és mi segítünk Önnek!


Fontos hangsúlyozni, hogy szélvédő cserére nem csak akkor kell gondolni, amikor teljesen betört egy szélvédő, hanem akkor is, ha még csak repedés történt a felületen. Hiszen amellett, hogy ezáltal könnyebben teljesen megrepedhet, még vezetés közben gátolja a jó látási viszonyokat. Emellett egy repedés következtében a szélvédő merevítő funkciója is csökken, így az autó egy esetleges ütközéskor nem tudja olyan mértékben megvédeni utasait, mint ahogyan kellene. 

Fontos hangsúlyozni, hogy a műszaki vizsgaállomásokon azonnal visszautasítják a gépjármű vizsgáztatását, valamint a rendőrök is figyelnek már a repedt szélvédős gépjárművekre. Ne várjon a szélvédő cserével, azonnal hozza helyre a repedést!  

Ha megbízható céget keres a szélvédő cseréjére, ne keressen tovább, ránk számíthat ebben!

Ha bármilyen kérdése lenne szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal, kollégáink készségesen állnak az Ön rendelkezésére!

ÉRDEKESSÉG: Hogyan készül a szélvédő? 

 Az autó feltalálásától kezdve egészen 1904-ig a sofőrök csak szemüveget viseltek vezetés közben. Ezt követően alkalmaztak először szélvédőt az időjárás viszonytagságai ellen. Azonban ezek a kezdetleges üvegek ütésre könnyen eltörtek és sérüléseket okozta. A problémát a többrétegű törhetetlen üveg feltalálása oldotta meg.

A szélvédő gyártása egy üveglappal kezdődik, melyet egy speciális vágószerkezet segítségével megkarcolnak, majd egy hegesztőkar miatt, amely a repedés mentén végigmegy, az üveg megtörik és egy robotkar segítségével kiemelik a kivágott üveglapot. Ezt követően az éles részek lecsiszolásra kerülnek, mely folyamatot szegélyezésnek nevezik.

A csiszolást követően az üveglapot tisztítják és tapadás mentesítik, majd egy másik üveglapot helyeznek rá. ezután a szélvédő széleit fekete festékkel befedik, egy speciális üveglágyító kemencébe 750 fokra hevítik, hogy felvegye a végleges formáját, majd szép lassan lehűtik. Ezek után egy robotkar segítségével a két üveglap közé egy PVC réteg kerül behelyezésre, amely a szélvédő egyben tartásáért felel sérülés esetén. Az ezt követő folyamatokban a levegőbuborékok kiszorítását végzik, hogy a PVC áttetsző legyen és a szélvédőn hibátlanul ki lehessen látni. A szélvédő ezután használatra kész.

Ha a szélvédőjét sérülés éri, kérjen szakértő segítséget! Ne késlekedjen, a biztonsága érdekében keressen fel minket bátran elérhetőségeink egyikén!

 

 

 

 

 

 Vállalunk teljes körű CASCO kárfelvételt és kárrendezést, így előfordulhat, hogy teljesen ingyenesen cserélhető a jármű szélvédője.